Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

HARVESTMAN (USA) – Trinity (2010)

Δυστυχώς η κριτική έχει ελλείψεις κυρίως συνείδησης, μιας και ο δίσκος έχει επιλεχθεί και για OST ταινίας που δεν έχω δει ακόμα. Ως εκ τούτου, αυτό το κομμάτι παρουσίασης δεν θα καλυφθεί, αν και σε ποιοτικό επίπεδο καταλήγει αδιάφορο.

Η αφηρημένη ψυχεδελική rock κιθάρα αγκαλιάζει παραδοσιακά το είδος, μα παρουσιάζεται σαν ένα αποσταγμένο ερείπιο της συνηθισμένης δομής της, μέσα από την εκ νέου ανακάλυψη με διαδρομή που περνά από drone - fuzz τοπία. Κάτω από το 
Harvestman πέπλο, ο Steve Von Till τείνει να απλοποιεί τα πάντα στον μεγαλύτερο βαθμό. Ότι πρέπει να ειπωθεί διαγράφει απλουστευμένες πορείες. Οι στίχοι μένουν μακριά και τα σκήπτρα παίρνουν folk, ambient και ψυχεδελικές κραυγές μελωδικότητας συνδυασμένες με drone ηχητικά layers.

Σαν ψίθυροι μέσα στο σκοτάδι και το ημίφως, το "Trinity" είναι μία μαγική κυκλοφορία που παρακολουθείς με την ψυχή σε μία διαδικασία αφύπνισής της. Απογυμνώνοντας και αποσαφηνίζοντας τo είναι του με κάθε του κυκλοφορία, ο Von Till με κάνει να ακολουθώ υπνωτισμένος με μοναδική απορία για το πώς θα ένιωθα αν μπορούσα κάθε φορά που ακούω το δίσκο να βλέπω έναν πεντακάθαρο νυχτερινό ουρανό.




Γιώργος Κ.

www.myspace.com/heathenpsych
www.vontill.org
www.neurotrecordings.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Μουσική για έγκυες.