Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΕTERNAL TAPESTRY (USA) - Beyond the 4th Door (2011)

Οι Αμερικάνοι είναι σε αυτή την κατηγορία του CD-R και χύμα κυκλοφορίας που κάποιες φορές δέχεται (ή αναζητά) να εισχωρήσει στα συμβατικά δισκογραφικά νερά. Από την Thrill Jockey, το "Beyond the 4th Door" λοιπόν. Cluster, Träd, Gräs & Stenar και Vuh, κολλημένη 70's έπαρση που δεν τιθασεύεται, μα ευτυχώς εξερευνάται, και δεν επιδεικνύεται, ενώ η ομαλότητα του cd είναι αξιοπρόσεχτη δεδομένου ότι τα μέλη των Eternal Tapestry είναι τρομερά ενεργά στον underground πειραματικό χώρο μέσα από πληθώρα μπαντών και ειδών (Βarn Owl, Tunnels, Jackie-O Motherfucker, Plankton Wat, Edibles, Heavy Winged, Operative).

Κιθαριστικά οδηγούμενος ψυχεδελισμός, σταθερά drums, σαξόφωνα, synths, υπναγωγικά φωνητικά και παροδική κουλαμάρα ορίζουν την αργή πορεία του δίσκου, προϊόν live ηχογράφησης. Άσχετα των άμεσων επιρροών τους η Earth νωχελικότητα και η King Crimson-ική τους αγιοποίηση, είναι τα πιο άμεσα στοιχεία που εκτελεστικά εμφανίζονται. Αξιόλογη δυναμική, με τη βαβούρα τους και το δέσιμό τους, έστω εξοστρακίζοντας, καταφέρνoυν να γεμίσουν τις τρύπες που δημιουργεί η έλλειψη ιδεών τους.


Γιώργος Κ.

www.myspace.com/eternaltapestry
www.thrilljockey.com

2 σχόλια:

nat▼sja▪ είπε...

''Καταφέρνoυν να γεμίσουν τις τρύπες που δημιουργεί η έλλειψη ιδεών τους.'' Καταφέρνουν;
Δε μου παρα άρεσε...Τα προηγούμενά τους είχαν κάτι, πιο psych garage φάση, αυτό δε ξέρω, έτσι κ έτσι..

FishTank είπε...

κάπου ενδιάμεσα, δεν έκοψα φλέβα δηλαδή όμως βρήκα το επίπεδο επαρκές για να μην βαρεθώ κ να είναι μια καλή για την φάση "ακούω αραχτός στο κρεβάτι" επιλογή