Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

BENEATH (ICE) – Enslaved by Fear (2012)


Δε θα κουράσω πολύ με εισαγωγικά, οι Θεοί Beneath, έρχονται από την κατεψυγμένη Ισλανδία και μετά το απίστευτο προπέρσινο EP τους, ξαναχτυπάνε με full-length ογκόλιθο που ακούει στο όνομα “Enslaved by Fear” που σου καταπλακώνει τη μουσούδα και σου κάνει τη σπονδυλική στήλη αλοιφή. 

Brutal Death Metal στιβαρό, σοβαρό, και τεχνικό ως εκεί που χρειάζεται για να μη γίνεται σπασαρχίδικο. Τίποτα απ’ αυτά δε θα έλεγε τίποτα βέβαια, αν η μπάντα δεν ήξερε πώς να στήνει γαμηστερά κομμάτια με ψυχή και περίτεχνες δομές που δίνουν χώρο τόσο στη βία, όσο και στην ατμόσφαιρα. Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς αυτή η μπάντα ελίσσεται παικτικά και από ένα σιχαμένα παγωμένο τοίχος blast-beating, περνάει ομαλότατα σε ένα βούρκο από αργά σημεία με αντι-μελωδίες και περίεργα αρπίσματα. Όμως ακόμα κι αυτό δεν ακούγεται και τόσο ιδιαίτερο για μια death metal μπάντα, έτσι δεν είναι; Μάλλον, γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά το πόσο αξιόλογο riffing έχει αυτός ο δίσκος. ΟΚ και τα φωνητικά τα σπάνε, αλλά οι δουλειά στις κιθάρες είναι απλά επική! Θέματα, περάσματα, solos, εισαγωγές και κοψίματα, όλα είναι φτιαγμένα με νόημα και σχεδιασμένα τέλεια το καθένα για το ρόλο του μέσα στο κομμάτι, με αποτέλεσμα οι στιγμές έντασης του δίσκου να γίνονται πιο βίαιες, ενώ αντίστοιχα οι στιγμές χαλάρωσης πιο “απλωμένες” και ομιχλώδεις. Πάνω απ’ όλα όμως, χάρη στο εξαιρετικό riffing, οι Beneath έφτιαξαν κομματάρες που μπορείς να κρατήσεις στο μυαλό σου και να μη γίνουν αέρας κοπανιστός, 3 λεπτά μετά το stop. 

Δεν το συζητάω άλλο, εδώ μιλάμε για καταναγκαστική ακρόαση και επένδυση, διαφορετικά οι αιμοδιψείς Θεοί-Γίγαντες του Πάγου που ξερνάνε βρωμόνερα θα θυσιάσουν τη μίζερη ύπαρξή σου αργά και τελετουργικά…

Γεράσιμος Β.

http://www.beneath.is/
http://www.facebook.com/beneathdeathmetal 
http://uniqueleader.com/ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πιο warhammer εξώφυλλο πεθαίνεις.