Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Divorce (Scot) – Divorce (2012)


Πάρτε εδώ φάση. Από τα πρώτα δέκα λεπτά ακρόασης στραβολαίμιασα στην καρέκλα μου χαζογελώντας από ευχαρίστηση με μοναδική απαίτηση η ενέργεια και η ζωντάνια που βγαίνει να μην μειωθεί ούτε στιγμή. Και γιούπι! η ευχή μου πραγματοποιήθηκε.

Η δουλειά πατάει σε κεκτημένο έδαφος, μα με την ασφάλεια της σιγουριάς και όχι της συνθετικής ατολμίας. Όσο ακούω έχω αυτόματα στο μυαλό μου τους Made Out Of Babies και την εκπληκτικά εκπληκτική Julie (καρδούλες). Αυτό το υπέροχο σφυροκόπημα του rhythm section, τις τσιρίδες και τα χέβυ ριφφς. Εκτός από τις ποστμεταλλοκαταβολές σίγουρα τα παιδιά τη βρίσκουν το ίδιο και με μπάντες όπως οι Boredoms, και πολύ σωστά για το ανακάτεμα προσθέτουν punk και ωπ, ορίστε μία από τις πιο ωραίες βρωμιές της προηγούμενης χρονιάς.

Τα τραγούδια είναι μικρές βόμβες ενέργειας και έτσι η δουλειά είναι καβλερή, δυνατή, ενώ σε σημεία διαποτίζεται από μία ξέφρενη ασοβαρότητα (avant-garde σε κάποιους κύκλους) που επιτρέπει όχι μόνο το κούνημα του λαιμού μα και του γκώλου, πλβψ."Stabby (Stabby) Stab". Υστερεί σε καινοτομία, όμως το ντεμπούτο αυτό είναι τόσο καλοδουλεμένο που το "ε, και;" έρχεται τόσο αβίαστα στα χείλη. Επιπλέον είναι μεστό, μικρό και κυλάει τόσο γρήγορα που δεν παίρνεις μυρωδιά για πότε πατάς ξανά το play. Άντε λοιπόν, ξεκινάτε. Πολύχρωμο (σχεδόν χορευτικο) κοπάνημα και noise, όλοι ευχαριστημένοι.

Γιώργος Κ.


http://divorce.bandcamp.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: