Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Half Gramme Of Soma (Gre) - S/T (2013)


Οι Half Gramme Of Soma είναι μια rock μπάντα που ιδρύθηκε αρχές του 2011, εκεί κάτω στον ηρωικό Πειραιά (The Bliss, Lucky Funeral, Grassroll και πολλοί άλλοι γαμώ!) και κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους, το οποίο έρχεται σε μια ομολογουμένως πανέμορφη συσκευασία με ένα εξαιρετικό ψυχεδελικό artwork από την Fuzz Ink.

Στο μουσικό κομμάτι τώρα, η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτισαν... Γιατί το λέω αυτό: στο δελτίο τύπου η μπάντα παρουσιάζεται σαν heavy rock με διάφορες επιρροές από άλλα είδη όπως metal, post rock, noise rock, stoner και grunge. Πραγματικά όλα είναι εδώ μέσα, αλλά το θέμα είναι ότι ενώ υπάρχουν κάποιες τρομερές ιδέες είτε σαν riff, είτε σαν κοψίματα, είτε γενικά σαν κομμάτια ("Push Me Around", "Secret Of The Fox"), υπάρχουν κάποιες στιγμές που ακούς την μπάντα να είναι λίγο μπερδεμένη όσον αφορά στις αλλαγές που γίνονται μέσα στα κομμάτια (βλέπε "Bipolar")! Στις heavy/stoner/post στιγμές της η μπάντα δείχνει ότι έχει το ταλέντο αλλά και τις δυνατότητες για να λάμψει στο μέλλον, αλλά στις metal στιγμές του album προσωπικά κάπου με κούρασαν!

Σε καμία μα καμία περίπτωση δεν λέω πως πρόκειται για κακή δουλειά! Ίσα-ίσα, πρόκειται για μια πολύ καλή δουλειά (ειδικά για ντεμπούτο!) που ακούγεται ευχάριστα και δεν κουράζει από άποψη διάρκειας (43 λεπτά! μπόμπα...), ενώ είμαι σίγουρος πως στα live θα είναι ακόμα καλύτεροι... Όσον αφορά στην παραγωγή είναι όλα μια χαρά με πολύ δυνατό σημείο τις κιθάρες που έχουν τον απαραίτητο όγκο. Δικό μου προσωπικό βίτσιο: θα ήθελα το ταμπούρο όχι τόσο κομπρεσαρισμένο... Αλλά αυτά είναι μαλακίες του καθενός! Τέλος, να πούμε πως σε 2 κομμάτια ακούμε στα φωνητικά τον George T. των Insidead (lead στο "Dead End" και backing στο "Under A Malign Star")!

Πραγματικά περιμένω μεγάλες στιγμές από τα παιδιά στο μέλλον παρά την όποια γκρίνια μου! Το CD μπορείτε να το βρείτε στο Rhythm Records και στο Vinyl Microstore, ενώ μπορείτε να το ακούσετε στο bandcamp της μπάντας:

http://halfgrammeofsoma.bandcamp.com/

Νίκος Κ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hello, yes this article is really pleasant and
I have learned lot of things from it about blogging.
thanks.

my homepage; NFL Jerseys Cheap