Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

CLANDESTINE BLAZE (Fin) - Harmony Of Struggle (2013)

Keeping it straight. Τη φάση σου, τις αντιλήψεις σου. Τα δύο-τρία πράγματα που θες για να ακολουθήσεις την πορεία. Ευκαιριακές ή σύγχρονες απαιτήσεις θα φέρουν μία αλλαγή που θα ξινίσει, ένα riff, μία μελωδία, ένα shoegaze τείχος που θα συμπορευτεί ενός blast beat και γλυκών φωνητικών. Οι καιροί, ως οφείλουν, θα εναντιωθούν σε μία δοκιμασμένη στρατηγική. Εμείς στο μόχθο, δεν μπορεί να είναι όλα για πέταμα. Ξεχωρίζοντας την ήρα από το σιτάρι ανανεώνεις τις άκρες σου, συνεχίζεις. Ξεχωρίζοντας τις άκρες σου από τη μέση, την πρόσμιξη από την εξέλιξη, κοιτώντας σφαιρικά το χθες και το σήμερα, φανταζόμενος το αύριο, συνεχίζεις. Το πνευματικό μικροσκόπιο-καθρέφτης μονίμως ανοιχτό και με το φακό καθαρισμένο.

Στην περίπτωση του Miko Aspa το μικροσκόπιο μπορεί να κλείσει γρηγορότερα, το "Harmony Of Struggle" δεν θέτει σε αμφισβήτηση τίποτα, σε βαθμό που δεν θα επέλεγα το δίσκο για να κάνω το κομμάτι μου. Η πληθωρικότητα του, η ενέργεια και ο αυτοαναφορικός τίτλος, δένουν το Φινλανδό στο κατάρτι της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας. Η κλίση στο σκότος των υπογείων, η χρόνια τριβή του με την ανιερότητα, αυτό το απάνθρωπο φλεγμονώδες λαρυγγικό κροτάλισμα, τα σιδηροδρομικά riffs εσωτερικής αναζήτησης. Όλα υποτελή στην κραυγή που ενισχύει την επικινδυνότητα, το μηδέν. Όλα υποβαστάζουν την υπόσχεση στην επιστροφή. Το "Harmony Of Struggle" είναι ένα μνημόσυνο που φτύνεται από τις κιθάρες, τα drums και τα πιάνα. Αυτά με μία σταθερότητα, μία ειλικρίνεια που του επιτρέπει να μην είναι μέτριος ή διεκπεραιωτής, αλλά ένας ικανός καλλιτέχνης. Έτσι παρέδωσε μία ακόμα συντονισμένη ωδή στο χρέος. Μία καλοδουλεμένη και πλούσια δουλειά για να μας επαναφέρει το βλέπειν. Πάρτε χαμπάρι πως ξεκινάει-συνεχίζει-τελειώνει το "Wings Of The Archangel" ξέρω 'γω. Και η μαγκιά είναι στο ότι δεν μιλάμε για τίποτα ρηξικέλευθο. Μιλάμε απλά για κάτι τόσο καβλερό, για ένα δίσκο με τόσο μεράκι. Ναι, έβαλα τη λέξη μεράκι σε black metal review. Τι, είμαι λιγότερο άντρας; 

Τελειώνοντας. Κάντε ένα κόπο και διαβάστε τη γραμμή λειτουργίας του label του, της Northern Heritage. Μακριά από τη λογική του super market και της δωροσακούλας, των χρωματιστών LP's και της γαματοσύνης, λειτουργεί μέσα από την απλή σχέση του δούναι και λαβείν που με τη σειρά της λειτουργεί σαν μία πινακίδα με τους βασικούς κανόνες αφύπνισης και ακρόασης.

Υ.Γ. Cheers στον Pan Plunderer.

http://www.cfprod.com/nh/

Γιώργος Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: