Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

I WANT YOU DEAD (Grc) – ΑΩ 7" (2012)

Δεν θα λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Υπάρχουν μπάντες, που σε αντίθεση με τους I Want You Dead, χρειάζονται συστάσεις και περιποιημένη παρουσίαση και σωστό είναι να προσπαθούμε να αγκαλιάζουμε τις προσπάθειές τους. Εδώ όμως, θεωρούνται δεδομένες γνώσεις Φυσικής τρίτης Λυκείου, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, από τη στιγμή που το καυχιέστε ότι στηρίζετε τη φάση κλπ. Από κει και πέρα να πω εγώ τι; Ότι το καινούριο εφτάρι των Πατρινών κόβει κώλους; Ε ναι, κόβει κώλους. Περιμένατε κάτι διαφορετικό;

Για την ιστορία και μόνο, στα φωνητικά αυτή τη φορά είναι ο Μιχάλης από Fields Of Locust, του οποίου η χροιά και η προφορά μου αρέσει πολύ και, απ' ό,τι φαίνεται, τα καταφέρνει θαυμάσια στη γρήγορη hardcore εκφορά των, και πάλι, γαμηστερών στίχων των I Want You Dead. Στα τέσσερα κομμάτια του "ΑΩ" έχουμε διαρκείς εναλλαγές επικών d-beat crust σημείων με τα χαρακτηριστικά πλέον αυτιστικά τραμπουκο-κοψίματα συνοδεία gang vocals, συχνά πυκνά σείουν τον τόπο με 2-step ή mosh σημεία, όχι τίποτα καγκουριές όμως, ενώ δε λείπουν και τα βροντερά, σερνάμενα περάσματα. Όλα στην εντέλεια, εννοείται και από θέμα artwork. Αναρωτιέμαι πάντως αν είμαι ο μοναδικός που πιστεύει ότι το γυναικείο πρόσωπο στο εξώφυλλο είναι από την ταμπέλα της "Μποέμισσας" στα Εξάρχεια.

Οι I Want You Dead απευθύνονται σε όλους σας ανεξαιρέτως, πέστε με τα μούτρα στο ελληνικό hardcore πριν να είναι αργά. Και να ξεκαθαρίσω ότι σ' αυτό το τελευταίο δεν κάνω καμία πλάκα, μιας και ζούμε περίεργους καιρούς.


Βαγγέλης Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: