Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

THE CIRCLE ENDS HERE (Ita) - Where Time Leaves The Rest (2011)

Είναι μερικές φορές που πέφτεις πάνω σε μικρές εκπλήξεις. Οι Ιταλοί, που κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους στο μουσικό στερέωμα με την ep κυκλοφορία “Where Time Leaves The Rest”, αποτελούν με την σειρά τους μια απρόσμενη έκπληξη στον χώρο της post-metal/postcore σκηνής.

Ουσιαστικά μιλάμε για φρέσκο πράμα σπαρταριστό. Χωρίς demo και τα σχετικά μα παραδίδουν έναν πρώτης τάξεως δίσκο με επιρροές κυρίως από Rosetta και Mouth Of The Architect έως τους αρχέγονους Tides. Ο ήχος είναι αρκετά προσεγμένος και για πρώτη προσπάθεια θα τον έλεγε κανείς αξιοπρεπέστατο. Οι καλές ιδέες βρίσκονται σε πολλά σημεία της κυκλοφορίας. Όχι ξεκρέμαστες αλλά συμπαγείς, καταλήγοντας σε ομογενοποιημένες συνθέσεις που δεν αφήνουν κενά και αδιάφορα μέτρα. Η μόνη αρνητική υποψία είναι τα φωνητικά που αγγίζουν ορισμένες φορές τα επίπεδα του screamο, γεγονός πραγματικά δυσάρεστο. Τα φωνητικά του Johnny Lonack θυμίζουν αρκετά αυτά του Andreas Dörner από τους Caliban.

Από τις καλύτερες στιγμές του ep είναι το “Annihilation Of Entire Cities”, που αν το επόμενο βήμα δομηθεί πάνω σε αυτό οι προοπτικές φαντάζουν ιδανικές για τους The Circle Ends Here. Οψόμεθα! Έως τότε ρίχνουμε μια δεύτερη ακρόαση και το συστήνουμε δίχως φόβο και πάθος.

Νίκος Ζ.

www.myspace.com/thecircleendshere
www.facebook.com/thecircleendshere
http://thecircleendshere.bandcamp.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: