Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

WORMLUST (Ice) - The Feral Wisdom (2013)

Η ανήλικη περίοδος του H.V Lyngdal καταναλώθηκε στα δύο demos των Wolfheart. Η αλλαγή του ονόματος σήμανε την αποκορύφωση της (χρονικά σύγκαιρης) πνευματικής του επαγρύπνησης και την συνειδητοποίηση της ανάγκης αλλαγής της κατεύθυνσης του εγχειρήματός του. Από το λύκο στο σκουλήκι, από την επιφάνεια στο υπέδαφος. Η αλλαγή του φαίνεται να θεσπίζεται από κατώτερες ανάγκες. Να τον μετατοπίζει από την ελευθερία και το κυνήγι στη λάσπη και την υγρασία. Η ταπείνωση όμως φάνηκε σωστή για τη φύση του μιας και η σύγχρονη αναμόχλευση των πρώτων παθών του H.V Lyngdal εκμαιεύεται αποτελεσματικότερα.

Τα σκουλήκια που επαναστατούσαν υποδόρια έβρισκαν την έξοδο που αναζητούσαν στα πρώτα demos του και split. Εμμένοντας στην ταπεινότερη φύση που επέλεξε, πασχίζει να τη χρησιμοποιήσει για να σκίσει τη σάρκα, ίσως παραβιάζοντάς τη, και ταξιδεύοντας πάνω από τα πνευματικά σπήλαια που εξερευνούσε πρώτιστα εντοπίζει τη διαφορά της δεδομένης πραγματικότητας από τον προσαρμοσμένο εφιάλτη. Ο πάγος και η μοναξιά απαθανατίζονται, ενώ με προσοχή, αποκόπτονται και μετριούνται συνεχώς δίνοντας στη μουσική τον παλμό της.

Στις δουλειές του πριν το "The Feral Wisdom" η πορεία του εναλλασσόταν μεταξύ των διαστάσεων του τραχύ, οξύ ήχου που ακονίστηκε σε εδαφικές στρώσεις μπλε πάγου και της περικλείουσας ησυχίας που στήριζε. Πλέον οι δύο διαστάσεις ενώνονται και ως τα συστατικά ιδεώδη περιελίσσονται της ύπαρξης των Wormlust. Η διπλή φωνή του H.V Lyngdal βαθιά κάτω από τη Γη συγχωνεύει όλες της πηγές που ζωοποιούν το δίσκο του. Προσπαθεί να μιμηθεί την κίνηση του φιδιού, τα σπειροειδή του riffs καταλήγουν στο τέλος του και συνεχίζουν αναζητώντας, σκάβοντας μέσα του όλο και βαθύτερα, οι κραυγές του δονούν το χώμα. Τα τέσσερα τραγούδια- συστατικά του δίσκου δηλώνουν την ώριμη παρουσία του, και πλέον αυτή η παρουσία είναι έκδηλη μπρος στις ανάγκες της. Τα drums μοιράζονται το βάρος και την ευθύνη, δίνουν το ρυθμό πίσω από την μανία ή την περισυλλογή και τινάζουν τη ραχοκοκαλιά του δίσκου εκστατικά.

Η θεμελιώδης φιλοσοφία του H.V Lyngdal έχτιζε το εκμαγείο που μέσα του χύθηκε ο πάγος του κέρδους, το άρωμα της ευσπλαχνίας, η φωτιά της θέλησης και η λεπίδα του νου. Το "The Feral Wisdom" είναι άγριο, δύσκολο. Καλύπτει και καλύπτεται από το έσχατο σκοτάδι, τυλίγεται με φτερά και καιροφυλακτεί το θάνατο υπόγεια, διότι κάτω από τη Γη αποβάλλεται ευκολότερα ο φόβος του, και δεμένος με τη μορφή που θρέφεται από αυτόν δε σταματά την πορεία του.

http://wrmlst.bandcamp.com/

Γιώργος Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: