Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

THE SKULL DEFEKTS (Swe) - Peer Amid (2011)

Νομίζω πως η διεύθυνση της Thrill Jockey κραδαίνει μαστίγια φωνάζοντας πάνω από κάθιδρα κορμιά "δεν ενδιαφέρομαι", μιας και τελευταία δεν προλαβαίνω να κατεβάζω τις νέες δουλειές του roster της ή να βλέπω μπάντες της σε περιοδεία. Ενώ αδιάφορες θεωρίες σκοπιμότητας περνούν από το μυαλό μου, μέχρι τώρα ξεχωρίζω τη νέα δουλειά των Σουηδών η οποία έχει εντρυφήσει στις συνειδήσεις των προπατόρων της.

Εύκολα εντοπίζονται απομεινάρια της παρακαταθήκης των Sonic Youth, φυσικά ποτέ τόσο αποκρυσταλλωμένα όσο τότε. Με πιο συγκεντρωμένες δομές πλέον, ελαττώνουν τους noise βόμβους και ελαφρά προσιδιάζουν πιο garage ανάπτυξη. Αρκετά σκοτεινοί, μπολιάζουν tribal στοιχεία και κάποια ψυχεδέλεια που σκεπάζονται από μία riff-άτη noise rock κρούστα.

Η κεραμίδα του δίσκου ήρθε όταν είδα πως ο Daniel Higgs των Lungfish δηλώνει νέο μέλος, με πλήρη συμμετοχή στα φωνητικά και στα "αντί-ροκ" όργανα. Απίστευτη προσθήκη που διανθίζει τα υπόκωφα μέρη της μπάντας και ανανεώνει το γνωστότατό συνθετικό ψευδοφάρμακο στο οποίο βασίζονται.

Τελικώς, ο δίσκος πράγματι είναι δυναμικός, μ' αρέσει μα χωρίς κανένα "ΟΥΑΟΥ" να ξεπετάγεται από το στόμα μου. Πάμε για το νέο Zomes τώρα.

Γιώργος Κ.

http://www.thrilljockey.com
http://skulldfx.tumblr.com
http://www.myspace.com/skulldfx

Δεν υπάρχουν σχόλια: