Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

TRUPPENSTURM (Ger) – Salute to the iron emperors (2010)


Πάντα αναρωτιόμουν γιατί η σκηνή της Γερμανίας δεν ακολούθησε την πορεία σκηνών όπως εκείνων της Αυστραλίας, του Καναδά και της Αμερικής (νότιας και βόρειας).
Αν μία χώρα έπρεπε δικαιωματικά να εξάγει πολεμοχαρές-Panzerικό black, κυρίως λόγω κοινωνικής αισθητικής, αυτή είναι η Γερμανία. Αντιθέτως μας έχει συνηθίσει είτε σε επικά πανγερμανικά κατορθώματα τύπου Bilskirnir, Moonblood είτε σε σατανικό κατσαριδο-black τύπου Katharsis. Για τα υπόλοιπα (βλ. Dark Fortress κτλ) καλύτερα μην γίνει λόγος, ενώ φωτεινές εξαιρέσεις όπως Τodesstob, Τhranenkind, Τotal Negation, Gram δεν είναι χαρακτηριστικές, καθότι νεοεμφανιζόμενες.

Οι Truppensturm λοιπόν έρχονται να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Δανειζόμενοι ήχους, θορύβους, αλυσίδες και βαρβαρότητα –αλλά όχι παρελθόν- από τους Αμερικανο-καναδούς και Αυστραλούς εταίρους τους, αναδομούν ένα ηχητικό Στάλινγκραντ που ακούει στο όνομα "Salute to the Iron Emperors" και είναι ότι ακριβώς λέει.
Μεγαλωμένοι στα σπάργανα των Conqueror, Profanatica, Blasphemy κλπ, οι Γερμανοί, μαζεύουν ό,τι απέμεινε από τις στάχτες που άφησαν πίσω τους οι τελευταίες δουλειές τωνArchgoat, Teitanblood, Proclamation, Morbosidad, Sadomator, Royal Arch Blasphemeκ.α και το διαλύουν εν ριπή οφθαλμού.
Χάσατε το περσινό Nuclear War Now! Fest και κοντεύετε να τα χάσετε; είστε ένα βήμα πριν χτυπήσετε tattoo Morbosidad στο μέτωπο; Οι Truppensturm είναι τα χαμένα σας αδέλφια.

To "Salute to the Iron Emperors" με ηρεμεί. Όπως ακριβώς το κάνουν κατά καιρούς και οι λοιπές δουλειές της συγκεκριμένης σκηνής. Η ηχητική τους κτηνωδία είναι ακίνδυνη. Γι’αυτό αυτό-απομυθοποιείται από το πρώτο λεπτό, αγγίζοντας εν συνεχεία την απόλυτη ελευθερία. Καμιά κιθάρα δεν απειλεί, όπως καμιά γαλήνη δεν πηγάζει από την τάξη.
Στα συν ότι σε πολλές φάσεις μου θύμισαν Bestial Warlust που αποτελούν προσωπική αδυναμία.


Αντώνης Δ.


http://www.myspace.com/truppensturmofficial
http://www.van-records.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια: