Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

IVES (Usa) – Abandon (2011)

Κάποιοι αναφέρουν το 1977 ως μια από τις σημαντικότερες χρονιές για την παγκόσμια μουσική περιπέτεια. Κάθε φορά λοιπόν που μια μπάντα σαν τους Ives μπαίνει στη ζωή μου, η παραπάνω άποψη αποδεικνύεται εν πολλοίς, ορθή.

Μετρώντας μόλις δύο χρόνια ύπαρξης οι εν λόγω ενταφιασμένοι, κυκλοφορούν κασέτες και δοξάζουν τον πριμιτιβισμό. Είναι πιο γρήγοροι από τους Bone Awl, πιο βρώμικοι απ' τους Carpathian Forest και σε στιγμές διακριτικά λασπωμένοι α λα Amebix. Σ' αυτό εδώ το σημείο θα έπρεπε κανονικά να πούμε ότι οι Ives δεν προσφέρουν παρά τα δεδομένα, καθότι σάπιοι και καθόλου καινοτόμοι. Κι όμως οι τύποι δεν σταματάνε εδώ. Εντάξει, δεν το γυρνάνε και στο math, αλλά δεν μπορούμε να προσπεράσουμε ότι ξέρουν να ράβουν αριστοτεχνικά τις επιρροές τους, είναι απρόβλεπτοι και δεν υπερβάλλουν ούτε μια στιγμή, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας.

Εθισμένοι στα μεσαία και στους Darkthrone, οι Ives μαυρίζουν τα σπλάχνα μας με πάνκικο raw black ως γνήσια τέκνα του πρώιμου μαυροκόκκινου d-beat-ισμού. Κι αν ήρθε η ώρα να πολιτικοποιήσουμε ξανά την μουσική ακρότητα, το μαύρο-crust είναι ο οιωνός.


Αντώνης Δ.

Υ..Γ Επειδή αυτοί οι Flinstones, κόβουν κασσέτες σαν κουνέλες, μέχρι να προλάβουμε ν' ανεβάσουμε το "Abandon", κυκλοφόρησαν 2 split: ένα 4way με Hot Graves/Nak’ay/Cellgraft κι ένα με τους θανατο-doom-άδες Amort. Τσεκάρετε ιδιαίτερα το τετραπλό, είναι όλες μπαντάρες.

http://www.myspace.com/ivesshitbeat

Δεν υπάρχουν σχόλια: