Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

UTOPIUM (Por) – Conceptive Prescience (2010) [ep]

Εκ Πορτογαλίας ορμώμενοι οι Utopium είναι μια νέα μπάντα που επιδίδεται σε grindcore παροξυσμούς, μια συνήθεια που δεν είναι και πολύ διαδεδομένη στη χώρα τους. Αυτό από μόνο του μου εξίταρε την περιέργεια και για καλή μου τύχη έμεινα φουλ ικανοποιημένος.

Το Conceptive Prescience, που σημειωτέον είναι αυτοχρηματοδοτούμενη δουλειά, πρόκειται για ένα EP που τα σπάει, όπως τα σπάει κάθε δισκάρα τίμιου και ευθυτενούς grind. Η μπάντα είναι λάτρης της σκανδιναβικής σχολής (Rotten Sound, Nasum) με μπόλικο d-beat και χύμα riffs, παίζει με τσίτα τα γκάζια και σχιζοφρενικά ως επί των πλείστων, όμως το πραγματικό ταλέντο της ξεδιπλώνεται όταν αποφασίζει να μπολιάσει τα υπερ-blasts της με αργά, “σάπια” και “άρρωστα” μέρη, βγάζοντας ένα άλλο πρόσωπο προς τα έξω πιο ψυχανώμαλο και διεστραμμένο, απόλυτα όμως ψυχαγωγικό! Ακούστε κομμάτια σαν τα “For The Sake”, “Slumber Edge” και λατρέψτε τους. Επίσης λατρέψτε τα αμιγώς “ξεσκισμένα” φωνητικά, το μουχλιασμένο ήχο στις κιθάρες και τον “σκαστό” ήχο του ταμπούρου που σου τρυπάει το μυαλό!

Αντί επιλόγου, στο EP θα βρείτε και μια σωστότατη διασκευή της μπάντας στο “My Philosophy” των Nasum, η οποία είχε συμπεριληφθεί στο αντίστοιχο tribute άλμπουμ ένα χρόνο πριν...έτσι για το κερασάκι στην τούρτα.


Γεράσιμος Β.

www.myspace.com/utopiumgrind

Δεν υπάρχουν σχόλια: