Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

COPROBAPTIZED CUNTHUNTER (Rus) – Failure Prosthesis (2010)

Δεν έχουμε ξαναπαρουσιάσει μια τόσο σιχαμένη μπάντα στο ενυδρείο, γι' αυτό ας πούμε δυο λόγια έτσι για να μπούμε στο κλίμα: Όταν μιλάμε για goregrind, ουσιαστικά μιλάμε για εμετίλα! Για ήχους δηλαδή τόσο ακραίους, που δυσκολεύουν ακόμα και τελειωμένους κάφρους ακροατές. Μιλάμε για μια μουσική έκφανση-παρία, ενταφιασμένη στο underground για πάντα, αφού εκ φύσεως είναι άσχημη, αποκρουστική και απωθητική για τον ανυποψίαστο ακροατή. Θεματικά, αυτό που εξιτάρει τους "καλλιτέχνες" του είδους είναι κυρίως η υπέρμετρη βία, η διαλυμένη σάρκα και οι κάθε είδους σωματικές εκκρίσεις, ενώ δε λείπουν απ' το μενού οι διεστραμμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις και όλα τα αφροδισιακά νοσήματα. Προσπαθήστε τώρα όλα αυτά να τα μεταφράσετε σε ήχους και έχετε καταλάβει σε μεγάλο βαθμό τι παίζει!

Αυτό που κάνει τους εν λόγω Ρώσους άξιους αναφοράς, είναι η προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν τη φάση τους λίγο διαφορετικά. Η μουσική τους παραμένει ένα ακατάσχετο κοπάνημα, με υπέρβαρο ήχο και γαστρεντερικά φωνητικά του καμπινέ, με κομμάτια που διαρκούν όσο χρειάζεται να "τραβήξεις" μια χλέπα και να τη φτύσεις στα λασπόνερα, ενώ κυριαρχεί η παντελής έλλειψη groove ή έστω κάποιου πιο ρυθμικού περάσματος (βλ. Last Days of Humanity, Torsofuck, Autophagia, Lymphatic Flegm, I Shit On your Face κ.α.).
Η αρρώστια μοιάζει να μην έχει τέλος, η μπάντα βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση υπέρμετρης καφρίλας με τραγούδια όπως τα "Armed With An Awl", "Through The Blunt Hooks", κάνει όμως και την έκπληξη και βγάζει ένα πιο ψαγμένο πρόσωπο προς τα έξω με τα "Armadildo Necrophone", "Coproheating Reactor" (μογγολικό χιούμορ), "Yog Sothoth" (σκοτεινές ανησυχίες), "All Is Not Rolling, All Has Already Rolled to Hell" (κοινωνικό statement από εμετο-μπάντα = δεν υπάρχει, απλά!). Και αν δεν ψαρώνετε με το βλαμμένο μαύρο χιούμορ ή την όποια κοσμοθεωρία της μπάντας, τότε ψαρώστε με το πανέμορφο, πλην όμως διεστραμμένο artwork, που συνοδεύει το δίσκο και παραδεχτείτε ότι ακόμα και μια εμετίλα μπορεί να έχει γούστο και άποψη.

Και αν νομίζετε πως μπάντες τέτοιου τύπου αποτελούν μειοψηφία, ή Ω! του θαύματος γουστάρετε και θέλετε να ψαχτείτε παραπάνω, να σας πληροφορήσουμε ότι μόνο η Ρωσία, έχει ολόκληρη goregrind σκηνή, με αποκρουστικότερα παραδείγματα τους: Duodildo Vibrator, Septicopyemia, Morgues Child, Necrobios (υποψήφιοι για το πιο εμετικό εξώφυλλο στην ιστορία της μουσικής χαλαρότατα!), Shredded Cunt, Purulent Jacuzzi (με γκομενάκι στα φωνητικά) και πολλούς, πολλούς άλλους. Κάντε ένα google search και ο λάκκος με το πύον σας περιμένει!


Γεράσιμος Β.

http://www.myspace.com/coprobaptizedcunthunter
http://www.coyoterecords.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια: