Τρίτη 24 Μαΐου 2011

VEINEN (Grc) - Summon Your God (2010)



Darkthrone... η λέξη που συνοψίζει την ουσία της ελληνικής μαύρης σκηνής. Rotting Christ η άλλη, αλλά ευτυχώς αυτοί εδώ ανήκουν στην πρώτη κατηγορία.
Οι Veinen δεν αναδομούν, δεν μεταποιούν, δεν βαριούνται... Σε μέρες που το ένα post αναιρεί το άλλο, οι Αθηναίοι απλά ροκάρουν με κάθε ειλικρίνεια. Αγνό, αλκοολούχο old-school black, κυρίως για νύχτες αλλά και για αντι-lounge πρωινά. Καμιά φορά συμβαίνει κι αυτό.

Ως προς τις επιρροές, ας μην το κουράσουμε, όπως άλλωστε δεν το κουράζουν κι οι ίδιοι. Τα πράγματα εδώ είναι απλά. Απλά και νορβηγικά. Από το roll των Carpathian Forest στα mid-tempo των Satyricon (μετα-Volcano εποχής) και όλα αυτά με τη Darkthrone-ίλα να αναβλύζει από παντού. Ωραία riff, εύθυμα κοψίματα και μια παραγωγή που δεν φοβάται το διάολο. Το μόνο που δεν νορβηγίζει εδώ μέσα είναι τα φωνητικά που φέρνουν αρκετά σε πρώιμο Saki αλλά παρότι αξιοπρεπέστατα θα τα προτιμούσα λίγο πιο σάπια.

Το ''Summon Your God'' με ξεκούρασε, μ' έκανε να αρπάξω μια μπύρα και να ξαναβάλω το ''Strange Old Brew'' στο repeat. Δυστυχώς είχα καιρό να το κάνω...


Αντώνης Δ.


http://www.myspace.com/veinenband

Δεν υπάρχουν σχόλια: