Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

COFFINWORM (USA) – When All Became None (2010)

Από την Ινδιανάπολη ερχόμενοι οι Coffinworm, με μονάχα ένα περσινό demo στις πλάτες τους και χωμένοι πλέον στο roster της Profound Lore, κυκλοφορούν τον πρώτο στούντιο δίσκο τους, την παραγωγή του οποίου υπογράφει ο Sanford Parker.


Τα τυπάκια έχουν στο κεφάλι τους sludge διδαχές σχολής Unearthly Trance, τις οποίες δουλεύουν με black νοοτροπία και death metal επιθετικότητα, συνοδεία μπρουτάλ φωνητικών. Γαρνίρονται με ρυθμούς που προτιμούν να σέρνονται και οι στιγμές, στις οποίες φτάνουν σε γρηγορότερα επίπεδα επιτρέποντας πιο groovy ρυθμούς κοπανήματος, παρουσιάζονται ιδιαίτερα καλοδεχούμενες, βοηθώντας τους να τινάξουν ολόγυρα βρωμιά, ένταση και πολλή θανατίλα. Η φρεσκάδα και η ενέργεια που εμφανίζει η μπάντα έρχεται με το τσουβάλι, η παραγωγή είναι HEAVY και οι κιθάρες βρίθουν αμερικανιάς. Συνθετικά έχουμε να κάνουμε με κομμάτια βατά και ευθύβολα, αλλά ο συνδυασμός αυτός έχει μόνο ένα σκοπό. Ανεγκέφαλη και ασταμάτητη παροχή σαπίλας. Ο δίσκος από την αρχή μέχρι το τέλος φτύνει θάνατο και ένταση.

Η μπάντα παρουσιάζει δυναμική και η κυκλοφορία, παρότι στάσιμη δουλειά στο χώρο του επιθετικού sludge, είναι επαρκώς ποιοτική και δουλεμένη για να βάλει στην άκρη αυτήν την λεπτομέρεια.


Γιώργος Κουφαλάς

www.myspace.com/coffinworm
http://coffinworm.blogspot.com
http://profoundlorerecords.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: