Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

KRALLICE (USA) - Dimensional Bleedthrough (2009)


Σίγουρα το εξώφυλλο ενός δίσκου δεν μπορεί να διασφαλίσει την ποιότητα του περιεχομένου, αδιαμφισβήτητα όμως αποτελεί ένα στοιχείο που αλλάζει την αίσθηση των ήχων που κρύβονται σε ένα δίσκο. Φαντάζεστε την μουσική των Amesoeurs με πεντάλφες ή τους Altar Οf Plagues με εξώφυλλο του Chris Moyen;


Τα παραδείγματα δεν είναι τυχαία, είναι 2 χαρακτηριστικές περιπτώσεις δίσκων με artwork ιδιάζουσας αισθητικής, που βρίσκεται εύστοχα σε απόλυτη σύμπλευση με τις αποχρώσεις της μουσικής που κρύβουν. Γιατί τα αναφέρω όμως όλα αυτά; Γιατί το εξώφυλλο των Krallice επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι μπάντες που αγαπάμε έχουν καταφέρει να μας κερδίσουν με την συνολική έκφραση του έργου τους, αισθητική και ηχητική.

Οι Krallice είναι η μπάντα του Collin Marston, γνωστού από τους (math θεούς) Behold…The Arctopus, Dysrythmia και τους παλαίμαχους Καναδούς Gorguts. Το black τους ανήκει στην κατηγορία των ήχων που προκύπτουν από πολύ συγκεκριμένους συνδυασμούς. Τα riffs τους είναι ένα σύνολο ηχητικών εξισώσεων που, ναι μεν, τους έτυχε να αντικρύσουν το φως αυτού του κόσμου με ένα black metal προσωπείο, τα πάντα όμως προδίδουν τη math μήτρα τους.

Το κεντρικό riff του ομώνυμου κομματιού κινητοποιεί και τις πιο κρυφές μας νευρώσεις, ενώ η ακατάπαυστη riffολογία του "Untitled" περιέχει ότι πιο νοσηρό έχω ακούσει τελευταία. Λες και οι Krieg, οι Leviathan, οι Deathspell Οmega και οι Behold…Τhe Αrctopus συνωμότησαν για να μας τρελάνουν. Sludge κοψίματα, post περάσματα, math παραφωνίες και ένας κατάμαυρος λυρισμός, διάχυτος σε κάθε νότα αυτού του έπους. Δεν ξέρω αν οι Krallice βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τους Twilight, αλλά τον τελευταίο καιρό τα μουσικά σοκ είναι πολλαπλά.

Το "Dimensional Βleedthrough" είναι μια κρίση επιληπτικού black metal.


Αντώνης Δρακωνάκης

www.myspace.com/krallice
www.profoundlorerecords.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: