Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

LAIR OF THE MINOTAUR (USA) – Evil Power (2010)

Κομμένες οι μαλακίες, εδώ έχουμε να κάνουμε με heavy metal!!! Ξεκινάω έτσι όχι για να προβοκάρω, αλλά επειδή απλά έτσι είναι! Οι Αμερικανοί Μινόταυροι χτυπάνε ξανά, αυτή τη φορά με μια ξεδιάντροπη όρεξη για σαματά και με τη μουσική τους πλέον απελευθερωμένη από οποιαδήποτε κατηγοριοποίηση και ταμπέλα. Δεν ξέρω για τί τους νομίζατε: sludge, death, thrash, doom, το θέμα είναι ότι με το "Evil Power" η μπάντα μας βάζει όλους στη θέση μας, μας καθηλώνει με το ηχητικό χωνευτήρι της, το οποίο βρωμάει "cultιλίκι" και εμείς ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με τους Triptykon!!!!


Πιο up tempo και γηπεδικοί από κάθε άλλη φορά, οι Lair Of The Minotaur έχουν εξελιχθεί σε φοβερούς riffmasters, με τουλάχιστον ένα κολληματικό riff ανά κομμάτι, ενώ είναι πραγματικά άξιο αναφοράς το πόσο απλά παίζει αυτή η μπάντα και παράλληλα ακούγεται τόσο κεφάτη και πορωτική! Πολύ, μα πολύ σημαντικό αυτό το τελευταίο, να ακούς δηλαδή ένα συγκρότημα και να αφουγκράζεσαι επί τόπου πόσο καλά περνάνε και οι ίδιοι με τη μουσική τους.

Όσον αφορά το "χωνευτήρι" που λέγαμε, η μπάντα σίγουρα διατηρεί μια επαφή με το sludge παρασκήνιο, αυτό όμως διαπιστώνεται περισσότερο στον ήχο (παραγωγή), ο οποίος παραμένει σάπιος και ακάθαρτος, με το μπάσο να δηλώνει για άλλη μια φορά αισθητά παρόν, από την άλλη όμως το σύνδρομο (αρχαίων) 
Celtic Frost φθίνει και στο παιχνίδι μπαίνει μπόλικο ακατέργαστο punk και New Wave Of British Heavy Metal (Ω, ναι!!!). Το όλο άκουσμα θυμίζει τα πάντα και τίποτα, τα τραγούδια είναι δύναμη και ακούγονται μονοκοπανιά και τελικά αυτό που μετράει είναι η κάβλα!

Για να τελειώνουμε, το "Evil Power" σε φτύνει στη μάπα και σου φωνάζει “Φάε το χέβυ μέταλ σου τώρα αρρωστιάρη"!!! Και εσύ ανήμπορος υπακούς...!



Γεράσιμος Β.

www.myspace.com/lairoftheminotaur 
www.lairoftheminotaur.com
www.thegrind-houserecords.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: