Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

NATURAL SNOW BUILDINGS (Fra) - The Centauri Agent (2010)

Ο καθαρός νους, η ψυχική νηνεμία και η ανοιχτή καρδιά είναι οι 3 προϋποθέσεις που χρειάζεται κανείς να πληροί για να τον αφήσει ο ιμπρεσάριος από τον αστερισμό του κενταύρου να εισχωρήσει βαθιά μέσα στις μουσικές περιπλανήσεις των Natural Snow Buildings. Το δίδυμο από την Γαλλία μας έχει συνηθίσει τελευταία σε μερικά πολύ δυναμικά comebacks τόσο κάτω από την ταμπέλα του ονόματος αυτού, όσο και στις σόλο δουλειές τους (TwinSisterMoon, Isengrind).


Ανοίγοντας δυναμικά το, κάτι παραπάνω από 40 λεπτά, κομμάτι του πρώτου δίσκου (είναι διπλό!), δίνει σε κάποιον την δυνατότητα για το lay back που χρειάζεται ακριβώς για να μπει στην νοοτροπία των ήχων της μπάντας. Από το πέρασμα του γλυκά χαμηλού πιάνο στην συνεύρεση μουσικών οργάνων όπως ντέφια, διάφορα κρουστά και ίσως κάτι που ακούγεται σαν σαντούρι και όλα αυτά κάτω από το ακούραστο θορυβώδες βλέμα τους. Όχι τόσο απαραίτητη η ανάγκη του να μεταφράσεις ακριβώς τι είναι αυτό που ακούς κατά την ταπεινή μου άποψη. Ξεπερνώντας λοιπόν αυτό το απαραίτητο μουσικό λουτρό μύησης, πας σε άλλα 11 περίπου λεπτά ψυχεδελικά φορτισμένης κατάστασης, για να βγεις τελικώς έτοιμος να περάσεις στον μαγικό κόσμο τους. Ο επόμενος δίσκος είναι στρωτός σαν ένα μωβ βελούδινο χαλί, θα ξαπλώσεις και θα περάσεις την άνοιξη εκεί πάνω, θα ονειρευτείς ένα όνειρο θερινής νυκτός και θα αγαπήσεις τον κόσμο γύρω ολοκληρωτικά. Ο συγκερασμός των post rock στιγμών με την ambient διάθεση τους και το ταίριασμα των μουσικών οργάνων και των folk ήχων είναι ανυπέρβλητος. Κομμάτια όπως τα "The Psychic Circle/Uchronia", "Black Holes", "Moscow Signal" και "Solar Flares", ίσως σου συνθλίψουν την ψυχή.

To album αυτό (εκτός του ότι είναι από τα καλύτερα τους), είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σε όσους από εσάς θέλουν να πάνε μια βόλτα μέχρι τα άστρα, φροντίστε να μην ακολουθήσετε το παράδειγμα του κοντορεβυθούλη, προτιμήστε να χαθείτε στην διαδρομή.


Μάριος Γωνιάδης

www.myspace.com/naturalsnowbuildings

Δεν υπάρχουν σχόλια: