Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

SΤΟΝΕ HEART (Pol) - The Struggle Continues (2010)

Για τους Stone Heart η φάση ξεκίνησε κάπου στο 2007 με το "This Is Just The Beginning", το οποίο δυστυχώς δεν έχω καταφέρει ακόμα να ακούσω, και συνεχίζεται με το "The Struggle Continues", που κυκλοφόρησε φέτος. Αν και κατάγονται από το Mikolow της Πολωνίας εύκολα τους περνάς για Βρετανούς, καθώς η προφορά τους θυμίζει εξαιρετικά Born From Pain και Gallows, σε τέτοιο τραγικό σημείο που να μπερδεύεις σε ποιoν ανήκει ποιο κομμάτι.


Έτσι λοιπόν, ακολουθώντας πιστά την βρετανική hardcore/punk σκηνή, κρατώντας κάτι από τους συμπατριώτες τους Eye For An Eye, ως προς την ενέργεια και τον τσαμπουκά, οι Stone Heart μας παρουσιάζουν ένα 11λεπτο ξέσπασμα, που σε βάζει σε μια Chuck Norris διάθεση και μοιράζεις στριφογυριστές κλωτσιές σε ντουλάπες, βιβλιοθήκες και ότι δύναται να σπάσει μέσα στο δωμάτιο. Μεταξύ μας κιόλας, μέσα σε αυτό το δείγμα δίσκου δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιο τραγούδι ή κάποια αξιοσημείωτη σύνθεση. Είναι ένα συνεχές κοπάνημα, με τα ντραμς στο "τουπα τουπα παρα τουπα τουπα" με τα απαραίτητα breaks και το μπάσο να ακολουθεί καταπόδας με τέρμα το gain. Η κιθάρα μάλλον είναι διακοσμητική, ίσα ίσα να γεμίζει το χειμαδιό.

Και ναι, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αγνό παρθένο hardcore, σε αντίθεση με πολλές wannabe prog μπάντες που κοτσάρουν σαν επιρροή ένα hard στο όποιο core παίζουν.


Νίκος Ζ.

www.myspace.com/stonehearthc
www.inourhandsrecords.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: