Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

BOLT THROWER, Suicidal Angels, Inveracity @ Gagarin 205, Αθήνα - - 30/05/2010

Θα είμαι ειλικρινής, γιατί πραγματικά αν μου 'λεγε κάποιος μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι ότι αυτή η ανταπόκριση θα περιέχει οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο, θα τον χτυπούσα βάναυσα… αλλά για πολύ ξύλο λέμε, ε! Το θέμα είναι ότι τελικά αν έβαζα έναν τίτλο τώρα, στο συγκεκριμένο live, θα ήταν κάτι γραφικό του στυλ ΑΙΣΧΟΣ. Ευτυχώς δεν βάζουμε όμως τίτλους και δεν κινδυνεύω να κακοχαρακτηριστώ...

Τελευταία που λέτε έχω σταματήσει να περπατάω στα τέσσερα και έχω κόψει την ουρά μου, μάλιστα έχω και λεφτά και πληρώνω ζώντας αρμονικά μέσα στο κοινωνικό σύστημα αξιών της σύγχρονης εποχής. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω για να αποδείξω ότι δεν είμαι ζώο. Δεν ξέρω επίσης πόσοι άλλοι από τα περίπου 1500 άτομα που δοκίμασαν την αντοχή τους σε θερμοκρασίες άνω των 100 βαθμών κελσίου μέσα στο Gagarin205 σκέφτονται κατά αυτό τον τρόπο και αξιώνουν ανάλογη αντιμετώπιση για τον εαυτό τους. Το πιθανότερο είναι μάλλον, όλοι όσοι είχαν ύψος κάτω του 1,90 ή όσοι τελικά απόλαυσαν το show έξω από την πόρτα του club (γιατί δεν είχαν απαραίτητη μυϊκή μάζα για να υποστηρίξουν οποιαδήποτε απόπειρα εισόδου). 

Δεν ξέρω, δεν έχω όρεξη να γράψω για το live το οποίο δεν είδα, παρά μόνο όταν σε κάποια φάση μπήκα γερά μέσα στο pit. Τους Inveracity, και αυτούς, τους άκουσα αλλά δεν γαμιέται τους έχω δει 10 φορές ως τώρα, οπότε τι απαιτήσεις να έχω με τα μόλις 20 ευρώ που πλήρωσα. Η μπάντα στα live γενικά σπέρνει ρεζιλεύοντας πολύ κόσμο και πολλές φορές ακόμα και τους headliners. Με ποια λογική έπαιξαν κάτω από τους συμπαθέστατους κατά άλλα Suicidal Angels, με μικρότερο προφανώς σε διάρκεια set, δεν το καταλαβαίνω. Αν τώρα κάποιος πει την μαγική λέξη "Nuclear Blast" δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να βιαιοπραγήσω.

Για να μην παρεξηγηθούμε, μια χαρά μπάντα και οι Suicidal Angels, αν και δεν με εντυπωσιάζει η τραγική εμμονή τους με το γερμανόthrash και τους Kreator. Το ότι δεν τους είδα στο συγκεκριμένο live έχει να κάνει μόνο και μόνο με το ότι είμαι μάλλον πολύ ευαίσθητος όταν μου πατάνε τα μαλλιά και όταν μου χώνουν αγκωνιές στο σβέρκο προσπαθώντας να αναπνεύσουν οι διπλανοί μου. Προτίμησα να πιω καμιά μπυρίτσα έξω λοιπόν δίπλα στους αντιπαθέστατους και αγενέστατους όπως πάντα πορτιέρηδες… Ενημέρωση προς τον κάθε διοργανωτή, ξέρετε ότι μπορείτε να τους κάνετε υποδείξεις συμπεριφοράς αφού τους πληρώνετε, έτσι ? Όχι λέω μπας και… Α, ένα κομμάτι που άκουσα από Suicidal Angels ήταν πολύ όμορφο πάντως και με πολύ ωραίο ήχο και γενικά να πω ένα μπράβο για τον επαγγελματισμό τους (δεν θα σχολιάσω την αστειότητα του fan club τους).


Όταν λοιπόν η υπομονή μας είχε εξαντληθεί, τα νεύρα μας στρετσαριστεί μέχρι το διάολο και το πουλί μας ακούμπαγε κούτελο, οι Bolt Thrower έσκασαν στην σκηνή. Ενδιάμεσα στην προηγούμενη παράγραφο και αυτή παρεμβάλλονται σκηνές εφάμιλλες ορειβατών που σκαρφαλώνουν το Έβερεστ, με την μόνη διαφορά ότι εμείς αποτύχαμε στην αποστολή να βρούμε θέση με ορατότητα και ότι δεν καρφώσαμε σημαία σε κανέναν μπροστινό. Δεν γαμιέται και πάλι (πόσες φορές το είπα εκείνο το βράδυ, δεν ξέρω πραγματικά) έχουμε τους Bolt Thrower διάολε και θα περάσουμε καλά ακόμα και αν βλέπουμε μόνο τις τρίχες από τα windmills του Willets. Δεν μπορείς όταν μέσα σε δέκα λεπτά έχεις ακούσει "4th Crusade" και "Mercenary" να έχεις οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα. Ναι, ρε πούστη είναι το μισό death metal μπροστά στα μάτια σου, και το μόνο που σου μένει είναι να αποτίσεις φόρο τιμής σφάζοντας τους διπλανούς σου. Το "At first light" τελικά φάνηκε ιδανικό για μπουκάρισμα με αεροκλωτσά στο moshpit. Σαν να μην έφταναν τα έπη που ακούγαμε, εκείνην την στιγμή για πρώτη φορά παρατήρησα ότι όντως ήταν όλοι τους εκεί, ο Willets, η Jo, ο Gavin όλοι λέμε ρε. Τότε είναι που πραγματικά νιώθεις live, που η παράνοια δεν χτυπάει την πόρτα, είναι ήδη μέσα και πίνει τις μπύρες του ψυγείου σου. Moshpit συνεχόμενο, crowd surfing το ίδιο, και κάπου στο πλάι στα δεξιά που ήμουν πέφτει και κανονικό ξύλο… λογικό με τέτοιο στριμωξίδι κάποιος να πάταγε τα αυτιά του διπλανού. Τα "Anti-tank", "No guts, No Glory", "Eternal War", και "Pride" είναι κομματάρες και το ξέρεις ότι θα προκαλέσουν πανικό. Αυτό που πιθανά δεν ξέρεις μέχρι εκείνη την στιγμή είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα medley "World Eater /Cenotaph" και "The killchain/ Powder Burns"… Ρεεεε πάτε καλά, θα σκοτωθεί κόσμος εδώ κάτω. Δεν κατάλαβαν χριστό, και έκαναν και αστειάκια κιόλας στα διαλλείματα. Αλλά τι περιμένεις, όταν στο encore τρως ένα "…For Victory" στη μάπα και συνειδητοποιείς ότι αν δεν έχεις δει τους Bolt Thrower δεν είσαι άντρας. Έτσι απλά, καθαρά και ξάστερα. Το τέλος του live ήρθε με δεύτερο encore και "This time it’s war"… ω, ναι το πιστεύουμε πέρα για πέρα.


Δεν θέλω να αφήσω την όλη βλακεία του Έλληνα να μου χαλάσει αυτό το live αλλά όταν σε μια συναυλία ζητάς λεφτά, πρέπει να προσφέρεις στον άλλο αυτό που πλήρωσε. Όταν οι μισοί δεν έχουν δει τίποτα από αυτό για το οποίο πλήρωσαν, μάλλον έχεις αποτύχει σαν διοργανωτής. Α, οι Bolt Thrower πάντως σας/μας γαμάνε όσο και αν γεράσουν, για πλάκα… έτσι για το κλείσιμο.

Ιωσήφ Χ. (κι ο Κουφαλάς τα ίδια λέει)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

inveracity ola ta lefta ,kai apo ayta pou grafeis file de katalava tipota mallon eimai allou,ton antonaki apo tous inveracity xerw poy einai gamw ta paidia kai trelos mazi ,einai atomo apo ta liga .


xristos sourmena.