Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

WATAIN (Swe) - Lawless Darkness (2010)

Κοίτα να δεις που τα κατάφερε ο άτιμος ο κοντός… κατάφερε να με μεταπείσει για το "Sworn To The Dark". Αφού μπόρεσα να ακούσω 3 φορές σερί το νέο opus της unholy τριάδας που διεκδικεί την παγκόσμια κυριαρχία μέσω του black metal (κατά δήλωση τους), πραγματικά εκτίμησα το "Sworn To The Dark". Σας λέω αλήθεια, ο νέος δίσκος είναι χειρότερος από το "Sworn To The Dark". Μα πως μπορεί να συμβαίνει αυτό. Όταν έχεις κυκλοφορήσει ένα "Rabid Death’s Curse" και ένα "Casus Luciferi" πρέπει να είσαι τουλάχιστον ασυνείδητος για να βγάζεις το "Sworn To The Dark".


Το φετινό λέγεται "Lawless Darkness" και είναι ακόμα χειρότερο από το άλλο, το 'παμε ε. Άρα πλέον μπορούμε να αφήσουμε ήσυχο το καημένο το "Sworn To The Dark" που τόσα καντήλια είχε ακούσει πριν μερικά χρόνια, και να βρίζουμε μόνο το "Lawless Darkness", γιατί δεν έχει καν ένα "Stellarvore" μέσα … στην θέση του προσλαμβάνει ένα ξεπλυμένο "Waters Of Ain", το οποίο αναδεικνύει την τραγικότητα του δίσκου, αποτελώντας την πιο πετυχημένη στιγμή του. Όσοι κοροϊδεύετε τους Dark Funeral και άλλες πιτσιρικο-προσανατολιζόμενες μπάντες δεν έχετε δικαίωμα να αφήσετε έξω από τον χορό τους Watain του 2010. Ιδιαίτερα όταν το πρώτο αξιοπρεπές riff θα το ακούσεις στο τέταρτο κομμάτι του δίσκου, ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή αναπολείς την μπάντα που είχες φτιάξει στα 16 σου, διαβάζοντας τους σατανικούς στίχους των κομματιών. Το πιθανότερο είναι ότι στα υπόλοιπα κομμάτια θα ανοίξεις και την τηλεόραση και σε κάποια στιγμή θα πεταχτείς μέχρι την κουζίνα για ένα τοστάκι.


Η απόπειρα να γίνουν Dissection στη θέση των αποβιωσάντων Σουηδών θρύλων μπορεί να παραμένει ένας ευσεβής πόθος για τους Watain. Πριν 3 χρόνια προσπάθησαν να βγάλουν το δικό τους "Reinkaωs", προκαλώντας μου προσωπικά γέλιο και νεύρα για τα λεφτά τα οποία ξόδεψα. Πλέον δεν αρκούνται σε αυτό, κατανοώντας ότι θα πρέπει να δουλέψουν λίγο πιο ύπουλα, διαισθάνονται το σύγχρονο vibe και αγοράζουν και cd' s των Shining, τα αποστηθίζουν και πετάνε τα σπαστά suicidal - lead με τρέμολο που έμαθαν μέσα στο νέο τους μανιφέστο, λες και ξέρουν για τι μιλάνε. Στήνουν και ένα πανηγύρι γύρω από τους Bathory για να πιστοποιήσουν την άνοδο τους στο θρόνο του Σουηδικού black metal, κλέβοντας riffs και κάνοντας καρναβαλίστικα tribute lives ως η μόνη μπάντα που θα μπορούσε να το αναπαράγει αυτό live. Κάτι το οποίο οι ίδιοι οι Bathory δεν τόλμησαν ποτέ βέβαια. Δεν είναι να πεθαίνει κανείς τις μέρες μας στην Σουηδία μου φαίνεται… ποτέ δεν μπορεί να ξέρει πόσο κοντά βρίσκονται οι Watain. Τουλάχιστον παλιά ήξερες αν δεν είχες χρυσά δόντια δεν σε κλέβανε, τώρα πια δεν μπορείς να βασίζεσαι σε τίποτα.


Μπορεί οι ίδιοι τον σκοπό τους να τον πέτυχαν, άλλωστε οι μάζες πάντα επιδείκνυαν μια αξιοθαύμαστη δουλικότητα στις προσταγές των μεγάλων. Οι Watain και τα εξώφυλλά τους τα έκαναν, και τα κόμπλεξ τους ικανοποίησαν, και όλα μια χαρά για αυτούς. Αλλά ντάξει ε, μην περιμένετε να τους κάνουμε και τις πλάτες.

5 σχόλια:

ερασιτεχνικό τριβείο για αμμοκονία είπε...

"Waters of Ain" εκπληκτικό κομμάτι, εξώφυλλο ωραίο, εφτάρι πρέπον, αλλά οι Watain είχαν τελικά τελειώσει οριστικά στο "Rabid Death's Curse", αυτή ήταν η στιγμή τους η μεγάλη. Και το Casus ωραίο είναι, μάλιστα θα μπορούσε να παγκοσμιοκυριαρχήσει κάτι αν οι συνθήκες το βοηθούσαν. Δεν το βοήθησαν, και από κεί και πέρα τους νικάνε και οι Temple of Baal ακόμα, και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Και ο Ondskapt ψιλομαλακίζεται. Φτάσαμε να εκθειάζουμε στα αλήθεια το Ofermod. Μη μιλήσω για Abigor/Blacklodge. Κουρασμένη φάση. Τουλάχιστον το Nightbringer κόβει τις πολλές πολλές κουβέντες και γυρίζει τα πράγματα πανηγυρικά στη θέση τους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ...ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ..ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΟΙ WATAIN ΜΕ ΤΟΥΣ TEMPLE OF BAAL Η ΤΟΥΣ ONDSKAPT?Η ΚΑΘΕ ΜΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΗΧΟ ΚΑΙ ΟΙ WATAIN ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ DISSECTION ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ HEAVY METAL ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΤΟΥΣ...ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΓΑΜΑΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ...ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ" ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ WATAIN ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΣΧΕΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ,ΤΣΑΜΠΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΕΣ..

FishTank είπε...

πραγματικα ποσο χαζουλης εισαι ... γινεσαι σχεδον συμπαθης και θα σε κανω αγκαλια . Τα caps ομως ενοχλουν .

Α οι ειδημονες ξερουν τι κανουν οι
Βατειν γιατι μιλανε μαζι τους . Καλη ξεκουραση ... ;)

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ CAPS,ΣΒΗΣΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ..ΕΑΝ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ WATAIN ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΑΤΕ REVIEWS ΣΕ BLOGS ΧΑΖΟΥΛΗ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΚΑΛΙΑ.. ;)

FishTank είπε...

εισαι λιγο avant garde ... μου εξηγεις αν δεν σου ειναι κοπος τον τελευταιο συλλογισμο σου ?
Σχολια δεν σβηνουμε προφανως εκτος κ αν ειναι spam ;)