Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

RESURGENCY (Grc) – Dark Revival (2010) [demo]

Καταστροφική επίθεση oldschool-ιάς και θανατίλας εξαπολύουν οι αθηναίοι Resurgency με την πρώτη τους βρωμερή προσπάθεια. Η μπάντα ξεκίνησε το 2009 και απαρτίζεται από άτομα που συμμετέχουν ή συμμετείχαν σε άλλες σιχαμένες μαζώξεις, όπως οι Inveracity, Necrovorous, Embrace of Thorns, Mortal Torment κ.α. Δηλώνει ταγμένη στο χάος και το σκοτάδι, αποφασισμένη να "αναστήσει" ό,τι είναι ξεχασμένο και θαμμένο στο παρελθόν...

...Και αυτό κάνει! Το "Dark Revival" αποτελείται από 3 + 1 κομμάτια βουτηγμένα στη λάσπη και το άρωμα του νεκροταφιακού death metal, όπως αυτό άρχισε να υπάρχει και να γιγαντώνεται εδώ και 20 χρόνια. Οι εκφάνσεις του ιδιώματος έχουν πολλαπλασιαστεί από τότε, και μπροστά απ' το "death metal" έχουν προστεθεί αρκετοί επιθετικοί προσδιορισμοί (brutal, technical, progressive, melodic) στην προσπάθεια να περιγράψεις τι παίζει μια μπάντα. Οι Resurgency κλωτσάνε στην άκρη με άνεση όλα αυτά, βάζουν γνώση και ψυχή στο παίξιμό τους και αναβιώνουν τη γνήσια σάπια καφρίλα με αληθινό και πειστικό τρόπο.

Το πνεύμα των αρχέγονων Benediction, Broken Hope, Ripping Corpse, Asphyx και Death είναι εδώ, έτοιμο να γδάρει ζωντανό και να καταβροχθίσει τις πέτσες όποιου δεν παραδεχτεί ότι αυτό το demo είναι μια απ' τις καλύτερες ελληνικές death metal δουλειές που ακούσαμε το 2010. Τα εγχώρια κτήνη πολλαπλασιάζονται, αυτό μόνο αρνητικό δεν μπορεί να είναι!


Γεράσιμος Β.

http://www.myspace.com/resurgency

Δεν υπάρχουν σχόλια: