Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

TERRORDROME (Grc)/OATH TO VANQUISH (Leb) – Beggeters of Fear & Ruin (2010) [Split]



Το εν λόγω split έσκασε μύτη τον περασμένο Αύγουστο, κυκλοφόρησε μόνο σε 100 κόπιες και παρουσιάζει 2 νέα κομμάτια από κάθε μπάντα: τους δικούς μας σαλονικιούς Terrodrome και τους Λιβανέζους Oath To Vanquish, και οι δύο "αποκτήματα" της Grindethic Records.

Οι Terrordrome έχουν ξεφύγει. Όποιος έχει τύχει να τους δει ζωντανά έχει τουλάχιστον μείνει άναυδος στα πρώτα 10-15 λέπτα, ψάχνοντας να βρει από που του σκάνε οι μπουνιές! Πρόκειται για up-to-date brutal death metal μπάντα με εντελώς κτηνώδη αντίληψη τόσο μουσικά όσο και εκτελεστικά. Τα δύο νέα κομμάτια που παρουσιάζουν εδώ, συνεχίζουν από εκεί που τελείωσε το προ τριετίας πλέον "Vehement Convulsion" ντεμπούτο τους και εν ολίγοις μιλάμε για ένα οργανωμένο χάος από υπερτεχνικά riffs, σπαστικό και απάνθρωπο drumming και γουρουνίσια φωνητικά. Η μπάντα εδώ βρίσκει την ευκαιρία να κάνει και λίγη πλάκα, αφού στο "...for mayhem to begin" τους ακούμε να τελειώνουν το κομμάτι με fusion/jazz ακουστικό riff και σολάκι, ενώ το "χταπόδι" από πίσω συνεχίζει να χώνει τριπλο-μποτιές και να αυτοσχεδιάζει πάνω σε blast-beat! Αδυσώπητοι και brutal όσο λίγοι, οι Terrordrome αποτελούν σίγουρα μία απ' τις πιο καλοκουρδισμένες και συνθετικά συνεπείς ελληνικές μπάντες σήμερα!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Λιβανέζοι Oath To Vanquish, οι οποίοι κεντρίζουν το ενδιαφέρον, αφενός λόγω καταγωγής (δεν έχω ξανασυναντήσει μπάντα απ' το χιλιοβασανισμένο Λίβανο), αφετέρου λόγω του επίσης λυσσασμένου και τεχνικού υλικού τους, το οποίο δεν υστερεί ούτε συνθετικά, ούτε ηχητικά συγκρινόμενο με άλλες δυτικές brutal death metal καταστάσεις. Τα δύο δικά τους κομμάτια αναδεικνύουν τόσο την εκτελεστική δεινότητα των μελών, όσο και την αγάπη τους για ακραίο death metal. Λίγο πιο προσιτοί στο αυτί σε σχέση με τους Terrordrome, παίζουν πιο ρυθμικά, αρέσκονται σε πιο στριφνές συγχορδίες και αρκετά αργά περάσματα, κάνοντας έτσι το υλικό τους να ακούγεται λίγο πιο "ατμοσφαιρικό", ενώ και τα φωνητικά έχουν περισσότερη ποικιλία. Ωραία μπάντα!

Εν ολίγοις, το "Beggeters of Fear & Ruin" ακούγεται μονορούφι, σου θρυμματίζει το κρανίο και αποτελεί ένα πρώτης τάξεως teaser για τις επερχόμενες δουλειές των εν λόγω συγκροτημάτων. Είναι επίσης εντυπωσιακό σε τί επίπεδα αηδιαστικής τεχνικής και επιθετικής σχιζοφρένειας έχει φτάσει το death metal σήμερα... λιώστε άφοβα!


Γεράσιμος Β.


www.myspace.com/terrordrome 
www.myspace.com/vanquishlebanon
www.grindethic.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια: