Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ABIGOR (Aus) - Time Is The Sulphur In The Veins Of The Saint... (2010)

Πριν κάποια χρόνια έκανα το λάθος να πάρω το "Creation Οf Ungod" κάποιων Αυστριακών, ονόματι Pervertum. Ανεκδιήγητοι όπως ο τίτλος του δίσκου, οι εν λόγω κλόουν με στιγμάτισαν, κι από τότε ένα μαύρο σύννεφο πλανιέται πάνω από την Αυστριακή σκηνή. Οι μόνοι που στάθηκαν δίπλα μου εκείνη την περίοδο ήταν οι Pungent Stench και οι αξιότιμοι Abigor, που μέχρι τότε μας είχαν συνηθίσει σε προβλέψιμα, πλην αξιοπρεπή album. Κι αν το "Shadowlord" είναι δικαιωματικά ένα από τα καλύτερα κομμάτια που γράφτηκαν ποτέ στο black metal, τα "Nachtymnen", "Supreme Ιmmortal Αrt" κλπ είναι από τα πιο αξιοπρεπή δείγματα μελωδικού/majestic black στην ιστορία του είδους.


H έκπληξη όμως έγινε με την αιρετική intelligent λαίλαπα ή αλλιώς "Fractal Possession" του 2007, όταν οι 3 σατανιστές από τη Βιέννη απογαλακτίσθηκαν και άρχισαν να παίζουν με επικίνδυνες βιομηχανικές συγχορδίες.

Ξεκάθαρα κατώτερο του προκατόχου του, το "Time Is The Sulphur In The Veins Of The Saint..." κινείται σε αρκετά καλά επίπεδα, με πολλά έξυπνα σημεία στα δύο κομμάτια που αποτελούν το δίσκο. Ηλεκτρονικών - βιομηχανικών - avant garde, και όχι μόνο, αποχρώσεων, τα παρεμβαλλόμενα μέρη εμβολίζουν το metal σκαρί, ανοίγοντας διεξόδους προς την ελευθερία των ηχητικών ωκεανών και δημιουργούν μια αμφιλεγόμενη αίσθηση που μάλλον καταλήγει στην μετριότητα. Η riffολογία είναι έντιμη, αλλά δεν συγκινεί, ενώ οι ταχύτητες έχουν πέσει για τα δεδομένα της μπάντας.

Από το "Apocalypse" ep μέχρι το "Satanized", οι Abigor έμειναν πιστοί στην αγνότητα των ‘90s. Με τα "Fractal Possession" και "Time Is The Sulphur In The Veins Of The Saint..." αλλάζουν ολοκληρωτικά, όπως και η μουσική της περασμένης δεκαετίας, που όσα αριστουργήματα και να έβγαλε δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την συγκινησιακή αύρα της τελευταίας δεκαετίας του 20ου αιώνα.


Αντώνης Δρακωνάκης

www.abigor.at
www.myspace.com/abigorhorde
www.e-a-l.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε παρεξηγώ, κανείς δεν είναι τελειός.Θα πρότεινα απο δω και πέρα όταν ακούς παρόμοια σκουπίδια από Αυστρία μεριά να φέρνεις στο μυαλό σου τη λέξη Summoning,τότε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και συννεφα θα διαλύονται....