Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

CRIMINAL ELEMENT (USA) – Crime Αnd Punishment pt.1 (2010)

Οι Αμερικανοί μπορούν να υπερηφανεύονται ότι είναι μια all - star μπάντα, μιας και αποτελούνται από μέλη "καθιερωμένων" κάφρων όπως οι SuffocationDecrepit BirthDying FetusMisery Index. Πρωτοεμφανίστηκαν το 2006 με την κυκλοφορία δύο ep' s, συνέχισαν το 2008 με την κυκλοφορία του πρώτου τους full - length ("Guilty As Charged") και συνεχίζουν ακάθεκτοι φέτος με το νέο τους ep.


 

Όσοι αγχώθηκαν για το ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μπάντα - αρπαχτή, λόγω του background των μελών της, έχουν ήδη ηρεμήσει από το 2006 και την κυκλοφορία του δεύτερου ep της μπάντας "Career Criminal", στο οποίο αντί για τυπικά brutal death κομματάκια, ακούσαμε in your face, αλήτικο death/grind και πάθαμε πλάκα! Έτσι και φέτος, οι Criminal Element μας χαροποιούν ιδιαίτερα με τη φρεσκάδα του ήχου τους και την επιμονή στη μη μίμηση των άλλων συγκροτημάτων τους. Πιο συγκεκριμένα το "Crime And Punishment pt.1" ηχεί πιο "thrashy" στα αυτιά μου, παρόλο που αν θέλουμε να του βάλουμε ταμπέλα αυτή θα έλεγε σαφέστατα "grindcore". Τα υπεργρήγορα μέρη διαδέχονται τα πιο ρυθμικά και groovάτα ξεσπάσματα, υπάρχουν όμως και μπόλικα riffs - ξυράφια, τούπα - τούπα δικασίλα (τσεκάρετε κομμάτι "Fake Αnd Α Fraud") και κιθαριστικές τσιρίδες που παραπέμπουν κατευθείαν σε καφρίλα άλλης δεκαετίας. Για να μην πω ότι και 1 - 2 σόλος θα μπορούσαν άνετα να έχουν γραφτεί από power/thrash μπάντα!

Αυτά τα σόλος παραπάνω είναι ίσως λίγο ενοχλητικά (όχι όμως και τόσο ενοχλητικά όσο τα γαμημένα heavy/prog leads στο πρόσφατο Dying Fetus), κατά τα άλλα όμως μιλάμε για 15 λεπτά καλοστημένης βίας και καφρίλας, η οποία θα ικανοποιήσει όλους εμάς που γουστάρουμε να "μπουκώνουμε" τον εγκέφαλό μας καθημερινά.


Γεράσιμος Βιτωράτος

www.myspace.com/criminalelementdc 
www.relapse.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: