Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

HKY (Fra) - HKY (2009)

Γαλλική δύναμη. Ένα ισχυρότατο ντεμπούτο με πληθώρα επιρροών και δύναμη που τις καθοδηγεί και εναρμονίζει στα μονοπάτια του sludge και doom χώρου. Η μουσική τους είναι σύννεφα που πνίγουν την ατμόσφαιρα και οι στίχοι τους απευθύνονται σε προσωπικούς δαίμονες. Έχοντας μία οργισμένη αίσθηση απόγνωσης ως κινητήρια δύναμη της δημιουργίας τους, οι ΗΚΥ δείχνουν σαν να βρίσκονται σε μια προσπάθεια να εξαγνίσουν τους εαυτούς τους και αναζητούν περισσότερο την εκτίμηση του ακροατή παρά την κατανόηση, με απόδειξη την μονόπλευρη συμβολική χρήση των στίχων. Το πάθος και η ένταση της μουσικής τους, όμως, δρα με δύναμη εκεί που η συμβολική χροιά των στίχων σε κρατάει σε απόσταση.



Μουσικά τώρα. Δυνατά και βαριά riffs, αργά κυρίως κομμάτια και άγρια φωνητικά. Same old, same old, τίποτα φρέσκο στη συνταγή με τα υλικά τους. Μπορεί το δισκογραφικό ντεμπούτο των ΗΚΥ να αποδεσμεύεται από την καινοτομία και το πρωτοποριακό στοιχείο, μα έχουμε να κάνουμε με κάτι δυνατό, αξιοπρεπές και έντιμο. Τα κομμάτια δεν υστερούν σε θέματα έμπνευσης ή τεχνικής. Οι ΗΚΥ αποδεικνύουν πως μπορούν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα που θα σε τραβήξει αμέσως στην καταχνιά που θα εξαπλώνεται με μοναδικό μονοπάτι διαφυγής τα noise - ambient περάσματα που κλείνουν κάθε κομμάτι του δίσκου, τα οποία και αναγκάζεσαι να ακολουθήσεις κάθε φόρα που θα σε βυθίσουν στην ζοφερή τους δίνη.

Fans του sludge και doom χώρου ας μην προσπεράσουν αυτή την κυκλοφορία που, προσωπικά πιστεύω, είναι μία από τις δυνατότερες του 2009.


Γιώργος Κουφαλάς

www.myspace.com/hkyrock
www.musicfearsatan.com
www.myspace.com/musicfearsatanlabel

Δεν υπάρχουν σχόλια: