Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

DARKTHRONE (Nor) - Circle Τhe Wagons (2010)

H πλάκα με τον 15ο δίσκο των Darkthrone δεν είναι ο ίδιος ο δίσκος. Είναι οι αντιδράσεις των πρώην και μη οπαδών τους. Η νίλα είναι πολύ μεγάλη. Οι Darkthrone δεν κάνουν πλέον αυτό που θέλουν. Το κάνανε στα "F.O.A.D." και "Dark Thrones Αnd Black Flags". Στο "Circle Τhe Wagons" υπερβάλλουν στο μέγιστο βαθμό, το τραβάνε από τα αυτιά και είναι ξεδιάντροποι μέχρι αηδίας.



Ναι, ο Fenriz όταν δεν πάει για διακοπές στα βουνά του είναι πλέον ένας ξεροκέφαλος heavy μεταλάς των 80s. Το πιστοποιεί και με σφραγίδα ("I Am the Graves Οf Τhe 80s"). Και ο Nocturno Culto; Τον ακολουθεί με το πρόσφατο παρελθόν που λέγεται Sarke. Και επειδή όλα αυτά θυμίζουν αλλοτινές εποχές δεν θα πέσουμε και σε νοσταλγική απογοήτευση.
Δεν μας το επιτρέπει αυτό, το πάθος που διακατέχει έναν Fenriz στο να συγκεντρώνει τις χιλιάδες επιρροές του και να μεταβιβάζει έμπνευση, κοινώς να φτιάχνει ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΕΣ, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ούτε το φρενάρισμα του "Running For Borders", ώστε να καρφωθεί ένα αξεπέραστο solo και μετά, το πωρωτικό χαλί να γίνει ο κύριος άξονας για ξεσάλωμα, ούτε τα συγκλονιστικά τελειώματα των "I Am The Graves Of The 80s" και "Stylized Corpse", που ραγίζουν κάθε πικραμένο. Η εξυπνάδα σε κάθε στιγμή είναι τόσο διάχυτη όσο έξυπνο ήταν το παρεξηγημένο κουλό drumming πίσω στις μαύρες μέρες. Ακόμα και στα σημεία που η γραφικότητα σε ζαλίζει και θες να ξεφωνίσεις, η αυθεντικότητα καθαγιάζει τα πνεύματα. Μέσα σε ένα πανηγύρι φωνητικών αλαλαγμών, θεατρικότητας και αυτοσαρκασμού το κυρίαρχο στοιχείο είναι η ψυχή. Οι Darkthrone όσο και να αλλάζουν το τομάρι τους η καφροσύνη τους θα έχει πάθος. Τώρα αν το κάνουν και λίγο για να εκνευρίσουν μερικούς τους ευχαριστούμε 2 φορές.

Για το μόνο που μετανιώνω είναι ότι σε αυτό το κείμενο για αυτόν τον συγκεκριμένο δίσκο δεν ανέφερα την λέξη heavy κάποιες χιλιάδες φορές και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα. Οπότε πάμε…HEAVY HEAVY HEAVY HEAVY…


Ντίνος Μπούρας

www.darkthrone.no
www.peaceville.com/darkthrone/circlethewagons
www.myspace.com/officialdarkthrone
www.peaceville.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: